Andaman Health and Wellness Center Project vinner kabinettsgodkännande

Regeringen gav den 11 oktober 2022 grönt ljus till inrättandet av Andaman Health and Wellness Center, efter förslag från ministeriet för högre utbildning, vetenskap, forskning och innovation.

Projektet involverar en budget på mer än 5.1 miljarder baht och kommer att genomföras under fem år, från 2023 till 2027, av Prince of Songkla University, Phuket Campus.

Det syftar till att producera personal inom hälsovetenskap, såsom läkare, sjuksköterskor, tandläkare, farmaceuter, medicintekniker och alternativläkare. Andaman Health and Wellness Centre kommer att vara en plats för forskning och utveckling för att ta itu med hälsoproblem i Andaman provinsklustret.

Projektet kommer att minska medicinska kostnader för behandling av komplicerade sjukdomar för människor i Andaman-provinserna. Det kommer också att skapa förtroende bland utländska turister som reser längs Andamanska kusten och andra delar av Thailand. Ett annat mål är att tjäna mer nationalinkomst från hälsoturism.

Andaman Health and Wellness Centre kommer att omfatta tre anläggningar, nämligen International Health and Science College, med 212.5 miljoner baht, Songklanagarind Hospital Phuket Campus, med 4.7 miljarder baht, och International Wellness Center, med 141.5 miljoner baht.

Ministeriet för högre utbildning, vetenskap, forskning och innovation och folkhälsoministeriet undertecknade ett samförståndsavtal den 13 december 2021 för sitt samarbete i genomförandet av Andaman Health and Wellness Centre Project och uppgradering av hälsoturism, samt utveckling av Phuket som en hälsoturismstad i världsklass.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.