Till minne av Hans kungliga majestät kung Bhumibol Adulyadej den store, 13 oktober 2022

Nationella -

Den här torsdagen, den 13 oktober, är det sex år sedan Hans kungliga majestät kung Bhumibol Adulyadej (Rama IX) gick bort i fred 2016.

Dagen är också erkänd som en nationell helgdag för den thailändska allmänheten att hylla och minnas hans arv under de 70 åren av Hans Majestäts regering.

Den här dagen skulle thailändare bära gula skjortor som ett sätt att visa respekt. Regeringstjänstemän och provinsorganisationer organiserade mestadels aktiviteter för att hylla den avlidne kungen i hela landet.

Som en allmän helgdag är statliga kontor och banker stängda på dagen, inklusive immigrationskontor. Det finns inget alkoholförbud.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.