Special Service Division Polisen kallade efter en ledig polisman med pistol som setts ströva runt i Thalang bostadsområde

Thalang –

Special Service Division Police tillkallades efter att en polisman som inte var i tjänst sågs bära en pistol och gå runt på ett privat bostadsområde i Thalang som tog nio timmar att rensa.

Överste Pisit Chuenpet, Thalangs polischef, sa till Phuket Express: "Igår, (10 oktober)th), fick vi ett meddelande från boende klockan 8:30 att en man som agerade oberäkneligt gick omkring med en pistol. Han blockerade ingången till ett privat bostadsområde med en pickup. Mannen gömde sig senare i sitt hus i bostadsområdet.”

”Särskilda tjänstemän och polisen i region 8 kallades till platsen. Klockan 3:20 kom den misstänkte mannen ut med fortfarande en pistol runt området. Det tog nio timmar innan korpral Korn, 27, som är en Phang Nga-polis, kunde gripas. Han hittades med en handeldvapen laddad med sju kulor och ytterligare åtta kulor i fickorna”, förklarade överste Pisit.

"Den misstänkte var nervös efter ett bråk nyligen med sin flickvän. Han står inför anklagelser om att ha burit ett vapen offentligt utan anledning, tillade överste Pisit.

Det var oklart om den misstänkte kommer att åtalas för straffsanktionering relaterade till hans anställning som polis.

Samtidigt en man som var hög på metamfetamin greps efter att ha hittats vandrande runt ett privat bostadsområde i Kathu.

En berusad beväpnad man har gripits efter att han bar på en kyckling när han gick runt hela natten på Coconut Island i Phuket och skrämde lokala invånare.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.