Phukets största berättelser från den senaste veckan: Sista kvällen med vegetarisk festival, fyra kinesiska fiskare räddade till havs, renovering av Chalong Pier och mer

Hej Phuket Express läsare och supportrar!

Följande är vårt veckoinslag där vi lyfter fram de bästa lokala berättelserna i vårt område i Phuket, från den senaste veckan. Antalet berättelser skiljer sig från vecka till vecka.

Dessa är utvalda och kurerade av vår redaktion och är designade för att våra läsare ska få en snabb "fångare" av viktiga berättelser som de kan ha missat. Vi publicerar många berättelser dagligen och det är lätt att tappa koll på viktiga händelser eller förändringar i vårt område. Vi gör nationella sammanfattningar i en separat artikel, detta är bara de bästa lokala berättelserna i Phuket-provinsen.

De är inte i någon speciell ordning av betydelse utan ungefär i publiceringsordning. Dessa är från måndagen den 3 oktober 2022 till söndagen den 9 oktober 2022.

Låt oss komma igång och se vad de bästa lokala historierna var!

  1. Körkorten för två taxichaufförer har dragits in efter vad relevanta tjänstemän kallar en "tvist" i Kamala mellan en traditionell "kö"-taxi och en taxichaufför för en onlineansökan.

Båda förarna kallades senare för att möta polisen. En taxichaufför, Naruemon, bötfälldes med 2,000 30 baht för att ha använt en olicensierad applikation. Hennes körkort dras in i 30 dagar. Den lokala taxichauffören, Mr. Wilart, hans körkort är också indraget i 5,000 dagar. Wilart gick med på att betala XNUMX XNUMX baht för skadan på Naruemon'ärr.

2. Tusentals människor anslöt sig till den sista kvällen av den vegetariska festivalens avskedsritual den 5 oktober 2022.

Phuket Vegetarian Festival nästa år kommer att vara från och med den 15 oktoberth till oktober 23rd.
Deras båtmotor hade gått sönder och området i närheten hade ingen mobil eller trådlös signal att kontakta för hjälp. Männen kom säkert tillbaka till land och återförenades med sina familjemedlemmar.
Long tail-båtar och motorbåtar kommer att parkeras i kö genom att installera parkeringsbojar.
Hans mamma berättade för polisen att hennes son var mentalt instabil, vilket kan bero på att han använde illegala droger. Han hade behandlats för sin psykiska sjukdom tidigare men tog ibland inte rätt medicin.

Det var allt för den här veckan, som alltid tack för ditt stöd!

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.