Phang Nga håller avskedsritualer på lokala stränder för den sista natten av Vegetarfestivalen

FOTO: Naewna

Phang Nga –

Phang Nga höll avskedsritualer på lokala stränder för den sista natten av Vegetarfestivalen.

Vår tidigare historia:

Den årliga vegetariska festivalen i Phang Nga startade denna månad i nio dagar.

Ritualen började klockan 10:00 tisdag kväll (4 oktoberth). Många helgedomar i Phang Nga gick med i rituella processioner som skickade de nio kejsargudarna eller 'Kiu Ong' vid midnatt tillbaka till himlen.

Hundratals människor anslöt sig till evenemanget med smällare längs vägarna i staden Phang Nga. De flesta avskedsritualerna i Phang Nga avslutades vid stränderna.

Igår (5 oktoberth) från 4:00 och framåt höll varje helgedom en ceremoni för att flytta "Go Teng"-stolpen nedåt, vilket officiellt avslutar festivalen.

Phang Nga Vegetarian Festival nästa år kommer att vara från den 15 oktoberth till oktober 23rd.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.