Phukets flygplats förtydligar efter att passagerare bett att gå ur minivan

Phuket -

Phukets internationella flygplats har förtydligat efter att en berättelse om passagerare som ombads ta sig ur en minibuss har blivit viral i sociala medier.

Berättelsen blev viral i sociala medier i morse (29 septemberth) med en video och ett meddelande, "En minibussförare anlände till flygplatsen för att hämta kunder som bokat online. Flygplatspersonalen stoppade minivanen vid flygplatsutgången innan de bad passagerarna som hade bokat online att gå ur minivanen och ta en registrerad taxi direkt från flygplatsen."

Phukets internationella flygplats har i eftermiddag utfärdat ett pressmeddelande som avslutade, "Igår (28 september)th) en minivantaxi anlände till inrikesterminalen för att hämta passagerare som bokat via en onlineapplikation.”

"Phukets flygplats är ett kontrollområde för flygplan som anges i ministerreglerna. Minibussföraren har brutit mot reglerna."

”Taxibilar får inte komma in på flygplatsen förutom när de har tillstånd från flygplatsen. Flygplatsen har ett registreringssystem för taxichaufförer. Reglerna har tydligt kommunicerats till passagerare och taxichaufförer."

Evenemanget väckte mycket diskussion och ilska på sociala medier, med många kommentatorer som kände att det påtvingade registreringssystemet fångar kunderna till begränsade valmöjligheter och höga priser jämfört med att låta kunden välja hur de ska resa, till exempel på en onlineapplikation.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.