Phuket vegetariska festivalens gatuprocessioner börjar

Phuket -

Vegetarfestivalens gatuprocessioner har startat i Phuket idag (27 septemberth).

De vegetariska gatuprocessionerna har startat från helgedomen Jchoor Su Gong Naka i Wichit-distriktet i Mueang Phuket-distriktet i morse klockan 7:30 på väg till Saphan Hin Public Park i Phuket Town.

Schemat för andra gatuprocessioner för morgondagen (28 septemberth) är under:

5:45 Sapam Shrine (I Koh Kaew)

6:30 Bang Koo Shrine (I Koh Kaew)

7:00 Hai Yian Geng Shrine (I Mai Khao, Thalang)

7:30 Seng Leng Tong Shrine (I Mueang Mai, Thalang)

En "gatuprocession" genomförs varje dag av varje helgedom under festivalen. Processionen erbjuder en möjlighet för hushållare och allmänheten längs gatorna att ta emot välsignelsen av gudar som besitter andemedierna.

Den vegetariska festivalen i Phuket har officiellt börjat där den thailändska folkhälsoministern anslöt sig till en ceremoni för att lansera evenemanget.

Paraderna och processionerna ställdes in 2021 på grund av Covid-19-problem och under stränga Covid-19-regler 2020, vilket gör detta år till den första fullständiga vegetariska festivalen sedan 2019.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.