UPPDATERING: Körkorten för tre minibussförare inblandade i virala Phuket-bråk är indragna

Phuket -

Körkorten för tre minibussförare som var inblandade i ett viralt bråk i Phuket har dragits in i sex månader.

Vår tidigare historia:

Två minibussförare presenterade sig för polisen efter att ha attackerat andra förare framför en berömd souvenirbutik i Phuket.

Vår uppdatering:

Herr Kornpitak Artsuwan från Phuket Land Transport Office berättade för Phuket Express, "Körkorten för tre minibussförare som var de främsta agitatorerna i händelsen har varit indragna i sex månader. De får inte köra taxi inklusive minivantaxi under sex månader. De har skadat Phukets och Thailands utmärkta image och rykte på grund av slagsmål medan utländska turister tittade på dem, och efterdyningarna har delats brett på sociala medier.”

En av de misstänkta förarna, endast identifierad som Mr. Piya, sa till The Phuket Express: "Jag är mycket ledsen för att jag blev inblandad i ett fysiskt bråk. Jag tappade humöret trots att jag försökte behärska mig. Det finns dock vissa missförstånd i berättelsen som hade blivit viralt i sociala medier och videon är inte exakt vad den ser ut att vara. I framtiden kommer jag inte att göra något liknande igen.”

Mr. Piya erbjöd sig inte att förklara vad han kände att missförstånden var eller exakt hur videon inte var vad den såg ut att vara, noterar The Phuket Express.

Den virala incidenten orsakade en enorm reaktion på både engelska och thailändska sociala medier. Under många år långt innan Covid-19-pandemin har myndigheterna i Phuket försökt, med blandade resultat, att tygla problem med taxichaufförer och turister som ofta har skadat Phukets image och rykte.

I den här speciella situationen kämpade chaufförerna om provision från en butik till chaufförer för att ta med kunder på besök. Men det finns också ofta klagomål från turister angående prissättning, vägran att använda mätare, vägran att ta vissa kunder eller acceptera vissa destinationer och andra olika problem.

Myndigheterna i Phuket har sagt att de kommer att fortsätta att lösa problem med taxichaufförer till en högsta prioritet.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.