Phuket grönsakspriser ökar innan vegetarisk festival

Phuket -

Grönsakspriserna i Phuket har gradvis ökat innan den vegetariska festivalen har börjat.

I morse (22 septembernd) Phuket Express-reportrarna besökte Public Market 2 (Kaset Market) som är en av de största marknaderna i Phuket Town.

Många typer av grönsakspriser har höjts i genomsnitt från fem till tjugo baht per kilo medan priserna på andra vegetariska ingredienser också har höjts. Grönsaksförsäljare sa dock att de stigande priserna inte var menade att sänka konsumenten utan berodde på en mängd olika faktorer.

En av grönsakssäljarna, som avböjde att uppge sitt namn, berättade för Phuket Express att grönsakspriserna har ökat eftersom många grönsaksplantager i centrala Thailand översvämmades och många områden drabbades av mycket regn innan den vegetariska festivalen.

Men före och under den vegetariska festivalen i Phuket ökar grönsakspriserna som vanligt som varje år eftersom hög efterfrågan sammanfaller med mindre utbud.

Den årliga Phuket Vegetarian Festival tillkännagavs officiellt som kommer att hållas i nio dagar från och med den 26 septemberth till oktober 4th.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.