Phuket kommer att generera 3.4 miljarder baht under vegetarisk festival, säger Phuket Tourism Authority

Phuket -

TAT Phuket-divisionen förväntar sig att välkomna 200,000 3.4 turister vilket kommer att generera XNUMX miljarder baht under den vegetariska festivalen.

Den årliga Phuket Vegetarian Festival tillkännagavs officiellt som kommer att hållas i nio dagar från och med den 26 septemberth till oktober 4th.

Direktören för Phuket Tourism Authority of Thailand (Phuket TAT) Nantasiri Ronnasiri sa till Phuket Express: "Vi förväntar oss cirka 100,000 80,000 thailändska turister och 200,000 XNUMX utländska turister som kommer att besöka Phuket under denna kommande vegetariska festival. Det genomsnittliga antalet är XNUMX XNUMX turister.”

"Det kommer att finnas 900 inrikesflyg och 500 internationella flygningar som anländer till Phuket under festivalens nio dagar. Detta kommer att generera cirka 3.4 miljarder Baht.” avslutade Nantasiri.

Uppskattningen inkluderar hotell, transport, resor och alla andra kostnader för ön under festivalen, enligt TAT. I år kommer att vara den första fullständiga vegetariska festivalen utan gränsstängningar eller stora Covid19-restriktioner sedan 2019 på grund av pandemin.

Som ett resultat av detta har aktiviteter ställts in eller minskat under de senaste två åren som parader, streetdans, matfestivaler öppna för allmänheten, storskaliga ceremonier och evenemang och mer skulle återkomma och myndigheterna hoppades att dessa skulle ge stora skaror av turister.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Det gick inte att hitta abonnenten, den har förmodligen redan tagits bort. Inga ytterligare åtgärder krävs.

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.