78-årig utlänning allvarligt skadad efter skärmflygning i Rawai

Rawai –

En 78-årig utlänning har ådragit sig allvarliga skador efter ett fall med skärmflygning vid en utsiktsplats i Rawai.

Räddningspersonal underrättades om incidenten vid Khao Dang View Point, även känd som Windmill Viewpoint, nära Naiharn Beach i Rawai sub-distrikt igår sent på eftermiddagen (19 september)th).

Rawais räddningsteam berättade för lokala medier att det blåste stark när den 78-årige utlänningen föll med sin skärmflygningsutrustning. Han hade brutit sin högra arm och skadat höger ben och höft. Han fördes till ett närliggande sjukhus för akut medicinsk hjälp.

De skadade utlänningarnas namn och nationalitet lämnades inte ut till pressen av räddningstjänsten. Det var inte heller klart om han var en ex-pat eller en turist.

TPN noterar att det finns varningsskyltar för att inte tillåta skärmflygning i detta område eftersom det förekom liknande incidenter tidigare.

Tidigare har personal från Rawai kommun varnat turister och lokalbefolkning som skärmflyger för att göra det på grund av bestämmelser och regler som förbjuder sådan verksamhet i detta område, men kommunen uppgav till pressen att många människor vägrade lyssna. Som ett resultat finns det individer och grupper som fortfarande gör skärmflygning och andra liknande flygaktiviteter i detta område.

Det är oklart om ett företag eller företag var förknippat med skärmflygningen eller om mannen utförde aktiviteten ensam eller tillsammans med vänner.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.