Svensk fotgängare dör efter att ha blivit påkörd av en bil när han korsade vägen i Phang Nga

FOTO: KHao Lak Rescue

Phang Nga –

En svensk fotgängare har dött efter att han blivit påkörd av en bil när han korsade en väg i Phang Nga.

Räddningspersonal underrättades om händelsen klockan 10:00 i går kväll (18 septemberth) på Phet Kasem Road i Kuek Kak-distriktet, Takua Pa-distriktet.

De första insatserna kom till platsen för att hitta den hårt skadade bilen på vägen. Den oskadade sedanföraren, endast identifierad som herr Paramet, 26, väntade på platsen på polis- och räddningspersonal och beskrevs från början som samarbetsvillig med polisen.

I närheten hittade räddningsteam den skadade mannen som senare identifierades som svensk medborgare. Han hade fått allvarliga skador och dödförklarades senare på ett lokalt sjukhus. (Phuket Express undanhåller hans namn i avvaktan på ambassad och familjemeddelande.

CCTV-bilder i närheten som granskats av polisen verkade visa att den svenske mannen korsade vägen när Paramet, som körde en vit sedan, krockade med honom.

Khao Lak-polisen sa att föraren, Paramet, åtalas för vårdslös körning som orsakat dödsfall. Paramet omhändertogs på olycksplatsen men pratade inte med media för att diskutera sin tolkning av händelserna och vad som hänt.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.