General Prayut beordrar armén att hjälpa översvämningen i Phuket

September 2nd

Phuket -

General Prayut Chan-o-cha har beordrat armén att hjälpa offren från översvämningarna i Phuket.

September 2nd

Försvarsminister general Prayut Chan-o-cha idag (3 septemberrd) har beordrat den kungliga thailändska armén att hjälpa offer i Mai Khao-distriktet i Thalang efter översvämning i går (September 2nd).

Ordern från General Prayut till arméofficerare med vattenpumpar att snabbt ta bort vatten från området, särskilt nära Phukets internationella flygplats, kom i går den 2 september.

September 2nd
September 2nd

TPN media noterade idag att vattennivån redan har sjunkit till det normala.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fyra år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.