Soi Dog genomför årligen vaccination vid Phuket Stray Dog Shelter

Soi Dog Foundation genomförde nyligen sin årliga vaccinationskampanj vid Phuket Stray Dog Shelter i Thalang – även känd som regeringens hundpund.

Ett team av Soi Dog-veterinärer, gemenskapspersonal och räddningstjänstemän, tillsammans med en representant från Phukets provinskontor vid avdelningen för boskapsutveckling, samlades för att säkerställa att alla 735 hundar som bor på den statliga anläggningen fick viktiga vaccinationer mot sex sjukdomar inklusive rabies, valpsjuka och parvovirus.

"Årliga vaccinationer av skyddshundar är ett måste och bör vara standard på varje hundhem", säger Dr. Alicja Izydorczyk, Soi Dogs internationella chef för djurskydd. "Valpsjuka och parvovirus är extremt smittsamma, och båda är mycket vanliga i Thailand och dödar hundratusentals hundar varje år. Om hundar i ett härbärge inte vaccineras regelbundet, finns det en mycket stor chans för ett utbrott som lätt kan döda hälften av skyddshundpopulationen.”

Soi Dog har tillhandahållit veterinärvård för hundarna på Phuket Stray Dog Shelter i över 15 år. Utöver den årliga vaccinationskampanjen skickar stiftelsen veterinärer till härbärget varje vecka och uppsökande personal dagligen för att säkerställa att alla hundar som vistas där är steriliserade/kastrerade, avmaskade, skyddade mot fästingar och loppor och behandlade för några hälsoproblem, med de vanligaste är hundbettsår, svamp- och andra hudsjukdomar, diarré och hosta. Alla hundar som lider av svårare tillstånd överförs till Soi Dog-sjukhuset i Mai Khao för vidare behandling.

Allt detta kostar, och den ideella organisationen avsätter cirka 2 miljoner baht varje år till veterinärbehandlingar och profylax för hundarna på skyddet. Dessa kostnader får ingen statlig finansiering och täcks av vänliga donationer från generösa djurälskare över hela världen.

Att ta hand om hundar på Phuket Stray Dog Shelter är en viktig del av Soi Dogs program för uppsökande gemenskap, som ger vård och behandling av gatuhundar och -katter i samhällen runt Phuket.

Soi Dogs tre uppsökande team består var och en av en veterinär och veterinärstödpersonal som reser runt ön för att ge snabb medicinsk behandling till djur som har rapporterats sjuka eller skadade. Bland dess många fördelar hjälper programmet till att lätta bördan på Soi Dogs ständigt upptagna hund- och kattsjukhus. Det hjälper också till att lära ut grundläggande första hjälpen för djur till dem som tar hand om hundar och katter i samhället genom tillfällig inlärning och särskilda workshops.

"Medan Soi Dog tar hand om djur från alla bakgrunder, oavsett om de bor ute på gatan eller i anläggningar som regeringens hundhund, är det också samhällets kollektiva ansvar att gå samman för att hjälpa djuren i Phuket och utanför, ” tillade Dr Alicja.

Det föregående är ett pressmeddelande publicerat med fullständigt tillstånd och auktorisation av organisationen/organisationerna som anges i PR-materialet och TPN-media. Uttalandena, tankarna och åsikterna från organisationen som är inblandade i pressmeddelandet är helt deras egna och representerar inte nödvändigtvis de från TPN media och dess personal.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.