Sjätte bekräftade Monkeypox-fall i Thailand rapporterats i Maha Sarakham

Maha Sarakham-

Thailand igår (26 augustith), rapporterade det sjätte bekräftade fallet av Monkeypox som är en thailändsk kvinna i Maha Sarakham, i nordöstra Thailand.

Generaldirektören för avdelningen för sjukdomskontroll, Dr. Opas Karnkawinpong, avslöjade att den senaste patienten var en 21-årig thailändsk kvinna som är en massagearbetare som nyligen kom tillbaka från Qatar.

Hennes tidslinje är som följer:

- Augusti 10th ett rött utslag började från hennes könsorgan när hon var i Qatar.

– Den 21 augusti återvände hon tillbaka till Thailand och anlände till sitt hem i Maha Sarakham.

– Den 22 augusti åkte till ett lokalt sjukhus med feber och svullna lymfkörtlar.

- Augusti 24th hon bekräftades med Monkeypox.

Dr. Opas tillade, "Det är uppenbart att patienten var ett importerat fall från utlandet. Det finns fyra högriskkontakter och 24 lågriskpersoner från detta fall. Patient- och riskfallen är nu under noggrann övervakning av medicinsk personal och folkhälsotjänstemän. Generaldirektören uppmanade allmänheten att förbli lugna eftersom sjukdomen inte är lätt att smittas.”

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Bild efter inläggsinnehåll
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.