Framstående thailändska läkare mot förlängda stängningstider för nattlivet, hävdar att turister inte kommer till Thailand för att festa utan för stränder och tempel

Thailand -

Framstående thailändska läkare har varnat för förslaget om en förlängning av stängningstiden kl. 4:00 för nattlivsställen i turistområden, vilket kommer att orsaka fler dödsfall i trafiken, brott och personliga olyckor eftersom det finns mer tid att dricka alkohol, enligt dem.

Vår tidigare historia:

Ministeriet för turism och sport kommer att officiellt föreslå Center for COVID-19 Situation Administration (CCSA) för att nöjeslokalernas öppettider ska förlängas till kl. 4 från och med denna högsäsong i oktober.

Doktor Taejing Siripanich, en sekreterare för Don't Drive Drunk Foundation har gett sin syn på planen, "Förlängningsplanen klockan 4:00 kan inte definitivt garantera att ekonomin ökar. Å andra sidan kan detta behöva vara ett utbyte med hälsa och människors säkerhet.”

"Jag tror att utländska turister kommer till Thailand inte på grund av nattklubbar, drickande och festande. De flesta av dem vill komma hit på grund av naturliga och kulturella turismplatser som stränder, parker, traditionell thailändsk kultur och tempel. Stängningstiden 4:00 är mer för thailändare, tillade doktor Taejing.

"Enligt trafikolycksstatistik är det i år fler trafikdöda än förra året efter att nöjesställen slappnats av från tidigare stängningar enligt Covid-19. Kommer den här stängningstiden kl. 4 att vara värt det att fortsätta?,” frågade doktor Taejing.

Doktor Prasit Wattanapa från Mahidol University tillade: "Jag personligen håller inte med om denna idé. Jag tycker att det är för mycket. De flesta av våra nuvarande Covid-19-patienter är arbetande människor som gillar att umgås på natten. Efter att de blivit smittade från nattklubbar åker de tillbaka hem och smittar sina familjer. Stängningen 2:00 räcker för alla zoner. Friska människor behöver tillräckligt med sömn och borde hitta mer hälsosamma sysselsättningar.”

Ett slutgiltigt beslut om förslaget 4:00 kan komma redan nästa vecka.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.