UPPDATERING: Utlänning som påstås fånga illegal fisk i nationalparken i Krabi ber om ursäkt på sociala medier

Krabi –

  En utländsk man som påstås fånga fisk olagligt i en nationalpark i Krabi har lagt ut en ursäkt på sociala medier, enligt flera thailändska nyhetsmedier.

Vår tidigare historia:

En utlänning fångades på sociala medier som påstås fånga papegojfisk i ett nationalparkområde i Krabi. Videon hade först uppmärksammats på TikTok och sedan delats allmänt av "upprörda" thailändare.

Flera nyhetsbyråer rapporterade först i helgen att utlänningen hade skrivit på sin sociala mediekanal för att be om ursäkt för händelsen. Men namnet på utlänningen och hans kanal avslöjades inte explicit eller gavs.

Meddelandet avslutades, "Alla snälla förstå mig. Jag är en fiskfångstexpert som fångar fisk med utrustning. Jag åker jorden runt för att fånga fisk. Jag var inte den enda i gruppen som visas på bilden om händelsen. Jag är väldigt ledsen för det jag har gjort. Jag visste inte. Jag trodde att jag kunde fånga fisk eftersom jag har sett denna papegojfisk på marknader.”

Ursäkten verkade inte gå bra i många thailändska medier, konstaterar TPN, och myndigheterna uppges fortfarande ha försökt prata med mannen personligen vid presstid. Om något sa många kommentarer om ursäkten att mannen borde lämna in sig, även om det var oklart om han hade flytt från Thailand efter upprördheten över händelsen. Många kommentarer uppmanade också till att de andra personerna på båten skulle identifieras och hållas ansvariga.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Det gick inte att hitta abonnenten, den har förmodligen redan tagits bort. Inga ytterligare åtgärder krävs.

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.