Turism- och sportministern kommer att föreslå förlängning av öppettiderna för nöjesställen i populära turistattraktioner

Nationella -

Turism- och idrottsministern förbereder att föreslå förlängning av öppettiderna för nöjesställena från kl. 2. till 00:4. att vara i linje med turisternas beteende.

Minister Phiphat Ratchakitprakarn avslöjade torsdagen den 11 augusti att förslaget kommer att presenteras vid mötet med Center for Covid-19 Situation Administration (CCSA) för deras godkännande nästa vecka.

Phiphat tillade: "Förlängningen är i linje med utländska turisters beteende, såsom europeiska och Mellanösternmedborgare som regelbundet startade middagen runt 10:00. och började dricka vid midnatt. Så när de började ha kul var det på tiden att stänga nöjesställena. Så de nuvarande öppettiderna mötte inte turisternas behov så mycket.”

Detta kommer dock inte att gälla rikstäckande utan endast i lämpliga områdesområden. Enligt ministern studerar ministeriet pilotzonsområdena som mestadels är populära turistmål, såsom Khaosan Road i Bangkok, Bangla Road i Patong Beach i Phuket, Walking Street i Pattaya, Ao Nang i Krabi, Khao Lak i Phang Nga , Hua Hin, Samui och Chiang Mai. Listan över områden där 4:XNUMX kommer att gälla är inte slutgiltig, noterar vi.

Ministeriet har initialt informerat lokala företagare om att bilda ett team för att diskutera med sin provinsguvernör angående deras avsikt att upprätta ett område. Områdesindelningen får dock inte störa människor i samhället på något sätt.

"Om diskussionen gick bra, kommer ministeriet att samråda med inrikesministeriet för att överväga zonindelningsgodkännandet innan det föreslås det till CCSA," fortsatte Phiphat.

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.