Thaipolisen påminner allmänheten om att säkerhetsbälten kommer att vara obligatoriska för alla passagerare, för att träda i kraft i början av september

Nationella -

Metropolitan Police Bureau påminner allmänheten om den nya förordningen beordra alla passagerare i fordon att bära säkerhetsbälte under hela resan som publicerades i Statstidningen i maj förra året.

Biträdande kommissionär och talesman Jirasan Kaewsangek sade torsdagen den 11 augusti att förordningen är en del av vägtrafiklagen nr 13 som kommer att träda i kraft den 5 september.

Bortsett från sätesslagen inkluderar lagen även en bilbarnstol eller en specialstol som ska tillhandahållas för barn under sex år för att minska risken för allvarliga och dödliga skador. Den lagliga och säkra stoldesignen kommer att tillkännages senare efter den kungliga thailändska polisens övervägande.

Den biträdande kommissionären sa: "Den kungliga thailändska polisen kommer att släppa en fullständig lag inom kort. Om det kan göras senast den 5 september kommer den officiella implementeringen att vara flexibel inom 90 dagar och lagen kommer att tillkännages omedelbart. När det gäller åtstramningarna kommer polisen inledningsvis att varna för att informera allmänheten under den första tiden av genomförandet. Vi skulle inte prioritera gripandet och skulle överväga från fall till fall.”

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.