Phukets största berättelser från den senaste veckan: vietnamesisk mor och dotter drunknar, nattklubbs dödsskjutning och mer

Hej Phuket Express läsare och supportrar!

Följande är vårt veckoinslag där vi lyfter fram de bästa lokala berättelserna i vårt område i Phuket, från den senaste veckan. Antalet berättelser skiljer sig från vecka till vecka.

Dessa är utvalda och kurerade av vår redaktion och är designade för att våra läsare ska få en snabb "fångare" av viktiga berättelser som de kan ha missat. Vi publicerar många berättelser dagligen och det är lätt att tappa koll på viktiga händelser eller förändringar i vårt område. Vi gör nationella sammanfattningar i en separat artikel, detta är bara de bästa lokala berättelserna i Phuket-provinsen.

De är inte i någon speciell ordning av betydelse utan ungefär i publiceringsordning. Dessa är från måndagen den 1 augusti 2022 till söndagen den 7 augusti 2022.

Låt oss komma igång och se vad de bästa lokala historierna var!

  1. Thailand rapporterar ett tredje bekräftat Monkeypox-fall som är en tysk turist i Phuket.

Enligt de thailändska hälsomyndigheterna har sju personer identifierats med hög risk för apkoppor i Phuket och testas och övervakas efter att det tredje bekräftade fallet med apkoppor, som är en tysk turist i Phuket, tillkännagavs.

Den thailändska flickvännen till en tysk turist som är det tredje fallet av apkoppor i Thailand som bekräftades i Phuket testade negativt.

2. En vietnamesisk mor och dotter dödförklarades efter att ha simmat och drunknat vid Nai Thon Beach under hårda vindar i Sa Khu-distriktet den 31 juli.

Livräddare och barmhärtiga samariter i närheten skyndade sig omedelbart för att rädda familjen och föra dem upp till stranden men kunde inte hinna i tid medan en annan turist, enligt uppgift fadern, mirakulöst överlevde.

3. En 27-årig man dog medan en annan man ådrog sig skador efter slagsmål och en skottlossning på en nattklubb i Phuket Town.

En 35-årig nattklubbsvakt i Phuket har åtalats för mord efter ett väpnat bråk med en klubbbesökare tidigare i veckan.

En ägare till en nattklubb där en dödsskjutning ägde rum tidigare i veckan måste träffa relevanta myndigheter innan ytterligare åtgärder vidtas, sade Phukets viceguvernör.

Nattklubben där en dödsskjutning ägde rum tidigare i veckan har beordrats till 30 dagars stängning.

4.  En nyfödd bebis hittades avliden i ett vattenavloppsrör i Cherng Talay-distriktet i Thalang-distriktet den 3 augustird.

Cherng Talay-polisen underrättades om kroppen klockan 9:55 från en personal från vattenverksmyndigheten som kontrollerade en vattenmätare i närheten.

5. Tjänstemän inspekterade nöjesställen på Bangla Road i Patong för att säkerställa brandsäkerhet.

Besiktningen följer Thailands premiärminister Prayut igår, den 5 augusti, beordrade en seriös utredning om branden på nöjesstället "Mountain B" i Sattahip-området i Chonburi under de tidiga timmarna i går, enligt uppgift har nu 14 dödats och 34 personer skadats hittills.

Det var allt för den här veckan, som alltid tack för ditt stöd!

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.