Överlevande offer för Mountain B-brand säger att puben hade en utgång medan kompensation till offren utlovades

FOTO: Sawang Rojjana Sathan Sattahip

Pattaya —

Flera överlevande offer från Mountain B-klubbbranden sa att de ljudabsorberande skumpanelerna i taket fattade eld, smälte och föll på pubbesökarna nedanför, och dödade 14 personer som inte kunde fly genom en enda utgång på framsidan av puben.

Ett kvinnligt överlevande offer för Mountain B-branden som hittills dödade 14 personer, inklusive 13 inne på puben och 1 på ett sjukhus, har kommit ut för att uttrycka sin hemska upplevelse när hon hängde inne på puben innan helvetet bröt lös.

"Jag drack med min vän inne på Mountain B", sa offret till en berömd TV-värd. ”Det var runt midnatt; puben var ganska mörk, men inte så trångt. Jag satt med ryggen mot en musikscen och drack och pratade, och plötsligt hörde jag en öronbedövande smäll som vände alla huvuden till scenen där bandet också stannade.”

Det överlevande offret fick inga skador och fortsatte: "Det var då det hände. En del av taket täckt av lågor föll ner på scenen och följdes av flera andra stycken, alla låg i lågor som eldregn. Min vän och jag kunde fly genom den främre porten eftersom vi satt väldigt nära den, men många andra nära scenen kunde inte komma fram.”

Tv-värden frågade då DJ:n som också överlevde händelsen. "Jag var väldigt lyckligt lottad eftersom jag gick till toaletten utanför puben och var på väg att gå in igen när jag såg min chef springa och ropa att jag skulle springa", sa DJ:n och fortsatte bistert, "Jag följde efter honom och sprang, men sedan kom han bara tillbaka in i den flammande puben för att hjälpa andra som inte kunde ta sig fram.”

Sångaren på den här puben som vanligtvis spelade på måndag sa på Facebook, "Det jag alltid hoppats att aldrig skulle hända hände just idag. Jag var alltid rädd för att spela på den här puben eftersom den hade en enda, liten utgång längst fram. Dörren bakom scenen var oftast till för bandet och låstes direkt efter att alla var inne. Ovanför allas huvud fanns också massor av skumpaneler som användes för att absorbera ljud, som var brännbara. Varje måndag såg jag alltid för mig att jag skulle spela på puben Santika, som brändes ner och dödade massor av människor för länge sedan. Jag ber att alla ska må bra.”

Men "Imm", en annan sångare som sjöng på Mountain B i går kväll, dödförklarades officiellt tillsammans med 14 odär.

Department of Disaster Prevention and Mitigation of Chonburi har inrättat ett kommandocenter på puben för att hjälpa offren i form av ekonomisk kompensation. Till en början kommer alla skadade enligt uppgift att få 4,000 13,300 baht eller 29,700 XNUMX om de blir handikappade på grund av skador. Familjen till varje skadad kommer att få XNUMX XNUMX baht eller dubbelt om den avlidne är familjeförsörjare.

TPN noterade att Anuphong Paochinda, Thailands inrikesminister, enligt uppgift var bestört över incidenten, och sa att denna lokal byggdes olagligt, inte hade en korrekt licens och att den stängdes av två gånger flera gånger för att ha brutit mot de lagliga öppettiderna.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fyra år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.