Thailands apoteksråd uppmanar regeringen att kontrollera marijuanaanvändning annat än för medicinska ändamål, avsluta fri plantering och odling

Bangkok -

Thailands apoteksråd har idag, den 29 juli, släppt ett uttalande som uppmanar regeringen att kontrollera användningen av marijuana som inte är för medicinska ändamål och avbryta gratis plantering och odling av marijuana.

Rådets ordförande Supanai Prasertsuk uttalade att apoteksrådet alltid har stött avkriminaliseringen av cannabis och hampa för medicinska ändamål. Efter legaliseringen rapporteras dock överanvändning och missbruk av planteringarna för rekreationsändamål samtidigt som regeringens åtgärder och regleringar är svaga, vilket orsakar daglig förvirring bland allmänheten.

Enligt uttalandet skulle rådet, som påstod sig ha haft ett nära samarbete med folket, att regeringen skulle gå vidare med följande:

  1. Stäng av den gratis marijuanaplanteringen utan ordentliga kontroller. Nuvarande vidtagna åtgärder genomförs inte väl.
  2. Sluta bevilja försäljning av cannabisblommor till allmänheten. Distributionen ska vara legaliserad och skriven med tydliga distributionsplatser samt begränsade kvantiteter och grupper av personer som skulle kunna använda/köpa dem.
  3. Beställ matberedare att få sin mat och dryck som innehåller cannabis korrekt anmäld och märkt för konsumenter.
  4. Övervaka och behandla patienter som påverkades av att konsumera marijuana (både avsiktligt och oavsiktligt) i alla områden i landet.

5. Sluta organisera aktiviteter som sannolikt kommer att orsaka missförstånd för rekreationsändamål samt alla främjande aktiviteter bland utsatta grupper, barn eller patienter med hälsotillstånd.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.