Grattis på födelsedagen Hans kungliga majestät kungen från TPN/Pattaya News-teamet

Thailand -

Den här torsdagen den 28 juli fyller kung Vajiralongkorn 70 år. Dagen är också erkänd som en nationell helgdag med stora religiösa och kungliga ceremonier för att fira kungens födelsedag i hela landet.

Hans Majestät Kungen föddes den 28 juni 1952 i Ambara Villa, Dusit Palace, i Bangkok. Han är den enda sonen, den andra av fyra barn, till kung Bhumibol Adulyadej och drottning Sirikit.

Vid 20 års ålder gjordes han till kronprins av sin far, Hans Kungliga Majestät, den store kungen Bhumibol. Han har regerat som kung av Thailand sedan 2016 då hans far dog efter en 70-årig regeringstid.

Den här dagen kommer regeringskontor, inklusive Immigration, och huvudbankskontor över hela landet att vara stängda och andra affärsstörningar är också möjliga för att fira kung Vajiralongkorns födelsedag. Porträtt- och symbolflaggor av Hans Majestät Kungen är också dekorerade i hem, offentliga byggnader och företag runt om i landet för att uttrycka sin lojalitet.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goong är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya och Chonburi, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande författare. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.