UPPDATERING: Chumphon guvernör beordrar utredning av båtexplosion som skadade flera personer nära Koh Tao

Chumphon –

Chumphons guvernör har beordrat en fullständig utredning efter Arton passagerare och två besättningsmedlemmar har ådragit sig skador efter att en passagerarbåt som färdades från Tao Island i Surat Thani till Chumphon, södra Thailand exploderade igår (20 juli).

Chumphon-guvernören Chotnarin Kerdsom besökte skadade människor på sjukhus i natt, den 20 juli. Han berättade för den associerade thailändska pressen, "Båten som var inblandad i denna incident kan ta upp till 35 passagerare. De hade precis lämnat en brygga fem minuter före explosionen. De var på väg till en dykaktivitet på Tao Island i Surat Thani.”

"Alla passagerare var thailändska medborgare, det fanns också en kapten och en besättningsmedlem som hade flytvästar på sig som hoppade ut från båten. Officerare från Chumphon National Park och lokala fiskare räddade säkert alla passagerare och besättning och tog dem till en närliggande strand." Guvernör Chotnarin förklarade.

"I det här skedet verkade olyckan orsakas av ett motorfel innan fartyget exploderade och brann. Den rättsmedicinska polisen fortsätter dock sin utredning för att hitta den exakta orsaken till explosionen och förhör båtägaren. Tillade guvernören.

Flera thailändska medier har rapporterat att tre av de skadade personerna har samma efternamn "Silpa-archa", varav denna familj är kända politiker. TPN media har dock inte självständigt verifierat eller bekräftat denna information.

Det här är en berättelse som utvecklas. TPN media kommer att fortsätta att ge uppdateringar om den här historien när de kommer in.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.