Phuket kommer att hålla evakueringsövning för tsunami senare i veckan

Phuket -

Phuket City Municipality bjuder in folk att delta i tsunaminevakueringsövningen onsdagen den 20 juli.

Borren kom efter Phukets guvernör har beordrat relevanta tjänstemän att hålla sig uppdaterade och hålla ett öga på jordbävningssituationer i havet.

Phuket City kommun säger att evakueringsövningen är "Table Top Exercise: TTX" stil. Övningen kommer att omfatta varningsmetoder, evakueringsövningar och skyddsrumshantering.

Övningen syftar till att förbereda sig för eventuella katastrofer för att förhindra förlust av människoliv och skador samt att säkerställa säkerheten för invånare och turister.

De sju riskområdena för evakueringsövningen i Phuket City är Saphan Hin Public Park, Sane Suk community, Kor Pai community, Soi Ton Poe community, 40 rooms community, Phuket Vocational College och Bang Naew Municipality School.

Övningen kommer att hållas den 20 juli 2022 från 2:00 och framåt. Skyddet för utrymningsövningen kommer att finnas vid Sanam Chai på Narisorn Road i Talad Yai-distriktet, Mueang Phuket-distriktet.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.