Världshälsoorganisationen kommer att hålla krismöte om apkoppor denna vecka

Världs nyheter-

Världshälsoorganisationen (WHO) kommer att hålla ett stort möte med dess kriskommitté för apkoppor den 21 juli. Detta kommer efter att mer än 9,200 63 fall av sjukdomen hittats i cirka XNUMX länder.

WHO uppgav förra veckan, den 12 juli, att mötet kommer att tillåta dess kommitté av medicinska experter att avgöra om monkeypox är en folkhälso-nödsituation av internationell oro (PHEIC), den högsta varningsnivån som WHO kan utfärda.

Detta är faktiskt det andra mötet kring apkoppor som WHO har hållit, efter att ett tidigare möte beslutat att viruset ännu inte var på en nivå som kan betecknas som en PHEIC. Den sista stora PHEIC var naturligtvis Covid19 2020.

Enligt WHO:s chef Tedros Adhanom Ghebrevesus ska mötet ta en fördjupad titt på spridningen av apkoppor runt om i världen och ge råd och förslag för hur länder kan hantera utbrotten. Om monkeypox märks som PHEIC skulle detta göra det möjligt för WHO att prioritera åtgärder för att kontrollera viruset med länder och samhällen runt om i världen.

Tedros uppgav att en viktig kontrollåtgärd att diskutera skulle vara kontaktspårning och testning kring viruset för att hjälpa till att minska vad WHO kallar en oroande ökning av antalet fall av appox.

Till skillnad från Covid-19 är apkoppor inte ett nytt virus och vacciner och medicinska åtgärder för att behandla pox har funnits i årtionden. Apkoppor har länge varit endemiska i delar av Afrika, men inte större delen av västvärlden. Den nuvarande trenden med ökande fall är dock extremt ovanlig för apkoppor, vilket leder till att vissa medicinska experter ifrågasätter om viruset har blivit mer överförbart eller förändrat hur det överförs överlag. Denna fråga är dock inte bevisad än så länge.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goong är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya och Chonburi, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande författare. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.