114 passagerare på färjan fastnar tillfälligt på en sandbank nära Phangan Island

FOTO: Naewna

Phangan, Surat Thani –

En färja med 114 thailändska och utländska passagerare och 35 bilar fastnade tillfälligt på en sandbank nära Phangan Island i Surat Thani igår eftermiddag (13 juli)th).

Koh Phangans distriktschef Mr. Wijarn Juntawitjit uttalade till pressen, "Färjan lämnade en brygga på Koh Phangan i går morse (13 juli)th) med 114 thailändska och utländska passagerare och 35 personbilar och lastbilar. Färjan var på väg till Don Sak-distriktet i Surat Thani.”

"Tio minuter efter att färjan hade avgått ska den ha fastnat vid en sandbanke. Tjänstemän från Marine Department Koh Phangan Office kallades till platsen. Klockan 10:00 hade färjans kapten lyckats flytta ut från sandbanken innan han fortsatte resan och anlände till sin slutdestination.” Wijarn förklarade.

"Den 11 julith, ska en annan färja ha fastnat nära samma pir. Passagerare satt fast på den här färjan i fem timmar. Båda incidenterna såg många passagerare besvikna på sina tjänster, och vissa bad om återbetalning eller kompensation för sin förlorade tid." avslutade Wijarn.

Det var inte omedelbart klart om någon av de upprörda passagerarna skulle få kompensation, eller ens om det kom en formell ursäkt från färjebolaget.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fyra år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.