Utländska turister flockas till Patong Beach innan långa semestrar, ledda av indianer

Patong –

Utländska turister strömmade till Patong Beach igår (10 julith) med många strandlivräddare som patrullerar området för säkerhets skull.

Phuket Express besökte Patong Beach i går för att inspektera turismsituationen. De flesta av strandgästerna och simmare var utländska turister som indianer, araber och australiensare. De njöt av att sola, simma, köra vattenskoter, parasailing och träna.

Strandlivräddare patrullerade längs stranden för att se till att simmare inte gick i området INGEN SIMNING HÄR tydligt markerat med röda flaggor längs tre kilometer på stranden.

Chefen för Patong Beach-livräddarna, Mr. Somprasong Sangchard, sa till Phuket Express: "Det finns några thailändska strandbesökare och simmare på helgerna. Vårt största antal turister är för närvarande från Indien. Vi håller noga koll på vädervarningar. Men ibland är den verkliga situationen på stranden annorlunda.”

"Idag (11 juli) fortsätter vi att sätta röda flaggor på stranden på farliga områden." Somprasong avslutade.

Från och med onsdagen den 13 juli är en fem dagars helgdag i Thailand med två religiösa helgdagar den 13 och 14 juli som också kommer att medföra försäljningsförbud för alkohol och stängning av alla statliga kontor, inklusive immigration.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fyra år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.