Vilda tjänstemän klargör och tar upp turisternas oro över påstådda hungriga krokodiler på en Phuket-gård, säger att reptilerna mår bra

Phuket -

Phukets fiskerikontor har tagit upp oro efter att turister lagt upp videor och inlägg online om påstådda hungriga krokodiler på en gård i Phuket.

Berättelsen kom fram efter att turister och lokala invånare lagt upp videor på sociala medier. Affischerna hävdade att denna krokodilfarm brukade ha många turister. Nu, enligt affischerna, är det inte många turister och krokodilerna höll på att överges och var hungriga.

Krokodilfarmsägaren i Chalong, Mr. Sakun Nganwiwatthavorn, sa till Phuket Express: "Gården har vaktmästare hela tiden. Krokodiler matas och svälter inte, i själva verket är vissa överviktiga och feta på grund av att de äter så bra. Ibland köpte turister som besökte mat åt dem, men det var inte deras primära näringskälla.”

Chefen för Phuket Fisheries Office, Mr. Sittiphon Mueangsong, sa till Phuket Express: "Vi har ofta skickat tjänstemän till denna gård för inspektioner. Det fanns 32 krokodiler på gården före covid-19-pandemin, men fyra av dem dog av normalt åldrande. Nu finns det 28 krokodiler. Det finns två vaktmästare på gården. Vissa turister kanske tror att platsen är övergiven men det är den inte och har klarat alla senaste inspektioner och uppfyller alla bestämmelser. Reptilerna är glada och friska och väl omhändertagna.”

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Bild efter inläggsinnehåll
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.