Phukets sjukhus planerar att märka Covid-19 som endemisk

FOTO: MRG Online

Phuket -

  Huvudsjukhuset i Phuket har meddelat att de planerar att föreslå att Covid -19 kommer att märkas som en endemisk sjukdom från och med idag (4 juli)th), 2022.

Vår tidigare historia:

Phuket planerar att tillkännage Covid-19 som en endemisk sjukdom efter att nya och bekräftade Covid-19 fall har fortsatt att minska i provinsen.

Vachira Phuket Hospital som är huvudsjukhuset i Phuket beläget i Phuket Town tillkännagavs i går på deras Facebook-sida (3 julird), "Vi har ett viktigt tillkännagivande, eftersom den thailändska regeringen kommer att tillkännage Covid-19 som en endemisk sjukdom från och med imorgon (4 juli)th). "

"Vachira Phukets sjukhus kommer att avbryta tjänster för Covid-19 självisolering och hemisolering från och med imorgon. Alla som har blivit smittade och har förvärrade symtom kan komma till andningsmottagningen på sjukhuset varje dag från 8 till 30. Vid nödsituationer ring 7. För mer information kontakta 30-1669.”

Phuket Express noterar dock att den thailändska regeringen och Center for Covid-19 Situation Administration, eller CCSA, har tidigare sagt att eventuella tillkännagivanden om märkning av Covid-19 som endemisk inte skulle diskuteras förrän fredagen den 8 juli, vilket kan ses i DEN HÄR artikeln. Det är oklart om det finns en koppling mellan organisationer eller om förändringar kan komma att göras. Som presstid har inget officiellt tillkännagivande från CCSA gjorts kring märkning av Covid-19 som endemisk.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.