Phuket tillhandahåller rabiesvaccin och sterilisering för katter och hundar

Phuket -

Phuket Live Stock Department har tillhandahållit rabiesvaccin till katter och hundar för att hjälpa till att ta hand om djurpopulationen på ön.

Rabiesvaccinkampanjen hölls under den gångna helgen (1 julist) i Kathu Public Park och leddes av Phuket Live Stock Department Chief Taywin Sawangsin.

Taywin sa till Phuket Express, "Kampanjen syftar till att kontrollera antalet husdjur och herrelösa katter och hundar i området samt att förhindra rabiesvirus i riskområden."

"Djurägare och invånare bör ha kunskap om rabiesviruset och relevanta lagar om husdjur. Vi måste ta ansvar för våra husdjur i våra samhällen så att antalet herrelösa katter och hundar inte kommer att öka.” Taywin lade till.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.