Bangkok utnämnd till nr 1 stad i Sydostasien; Phuket nummer 1 i invigningen av "Asia's Best Awards"

Chiang Mai också på topp 10-listan över bästa städer på nr 6; Ko Samui och Ko Phi Phi bland de 10 bästa öarna på nr 2 respektive nr 9.

Bangkok, 3 juli, 2022 – Thailands turistmyndighet (TAT) är glada att kunna rapportera att Bangkok har utsetts till den första staden i Sydostasien och Phuket till den första ön i Sydostasien, i det inledande "Asia's Best Awards" från Travel + Leisure Southeast Asien.

Chiang Mai hamnade också på listan över de 10 bästa städerna i Sydostasien, med 6th plats. Ko Samui och Ko Phi Phi kom också in på listan över de 10 bästa öarna i Sydostasien, i 2nd plats och 9th plats, respektive.

Resor + Fritid Sydostasien sa om Bangkok: "Om varma leenden, kryddig gatumat och att känna vinden i håret när du glider genom staden på en motorcykel eller tuk-tuk är tilltalande, så träffar Bangkok verkligen målet. Om du föredrar linne med hög trådhalt i dina sviter med privat pool och måltider med Michelinstjärnor, har staden dig också täckt. Oavsett om du bara tillbringar en natt på väg till öarna, använder Bangkok som ett nav för ytterligare utforskning av Sydostasien, eller besöker för vad vi förespråkar borde vara en dedikerad semester i sig, finns det ingen brist på alternativ.”

Om Phuket stod det "Förutom de sandiga sträckorna av vykort och sorlet i Patong, är Phuket hem för ett brett utbud av stadsdelar - vill du ha superlyx, beach club party vibe, lokal hipster, familjevänlig eller yoga och detox? Det finns gott om unikt boende, utomhusaktiviteter och attraktioner att utforska på Thailands största ö. Och wow, är Phuket Town på väg till sin rätt; ta en dags paus från stranden för fotogenisk kinesisk-portugisisk arkitektur och en blomstrande mat- och bev-scen.”

I Asia's Best Awards 2022 röstade läsarna på ett antal kategorier, inklusive deras favorithotell, resorts, restauranger och barer i hela den sydostasiatiska regionen, med olika "bäst av"-listor för Kambodja, Hongkong, Indonesien, Malaysia, Maldiverna, Filippinerna, Singapore, Thailand och Vietnam.

För Thailand inkluderar listorna Bästa City Hotels, Bästa Beach Resorts, Bästa Upcountry Resorts, Bästa hotellpoolerna, Bästa hotellbarerna, Bästa hotellspa, Bästa strandklubbarna och Bästa nyöppnade i Thailand 2021 (hotell, restauranger och barer).

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.