UPPDATERING: Phuket brottsbekämpande tjänstemän inspekterar visumföretag som påstås ha lurat många utlänningar, ägare som inte är närvarande

Phuket -

Phukets polis och immigrationstjänstemän inspekterade ett visumföretag i Koh Kaew och Wichit, Mueang Phuket som anklagades av flera utlänningar för påstådda bedrägerier.

Vår tidigare historia:

Flera nyhetskanaler har rapporterat att utlänningar i Phuket påstås ha blivit lurade av en visumbyrå.

Officerare gick till ett hus i går eftermiddag, 29 juni 2022, i ett bostadsområde i Koh Kaew och en kommersiell byggnad i Soi Thep Anusorn Wichit. Båda hade tidigare öppnats som samma visumföretag men olika filialer. Ingen hittades på båda platserna och verksamheterna såg ut att vara stängda.

Invånare i Soi Thep Anusorn berättade för polisen att företaget bara hade varit öppet och fungerat i cirka tre månader, även om polisen berättade för reportrar att företaget registrerades 2014. Den 27 junith Det var ungefär fyra utlänningar som kom till visumtjänsten och knackade på dörren i ett försök att få någon att prata med dem men ingen dök upp för dem. Efter att utlänningarna lämnat kom en thailändsk kvinna inom företaget ut och skyndade snabbt iväg på en motorcykel utan att återvända.

Phukets polischef överste Sarawut Chooprasit sa till The Phuket Express: "Företaget registrerades 2014 med tre thailändare och en utlänning som aktieägare."

”Vi har redan identifierat de framstående ägarna i företaget. De kallas till förhör. Om de inte ställer sig frivilligt till polisen kommer vi att utfärda kallelse. Om de inte svarar på kallelsen kommer vi att utfärda arresteringsorder för bedrägeri”, avslutade polischefen.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Det gick inte att hitta abonnenten, den har förmodligen redan tagits bort. Inga ytterligare åtgärder krävs.

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.