Ledande Phuket-läkare råder allmänheten att fortfarande bära ansiktsmasker, särskilt inomhus trots att maskmandatet tagits bort

Phuket -

En ledande Phuket-läkare råder allmänheten att fortfarande bära ansiktsmasker i områden med mycket människor och inomhusplatser trots att maskmandatet har avskaffats nationellt i Thailand.

Vår tidigare historia:

Phukets guvernör Narong Woonciew har släppt en ny order den 25 junith för att ha släppt maskmandatet, efter en nationell order som släpptes sent i går kväll, den 23 juni, här.

Direktören för Vachira Phuket Hospital Doktor Weerasak Lorthongkam sa till The Phuket Express, "Även om masken har släppts, existerar Covid -19 fortfarande och pandemin är inte över, trots att de flesta fallen är milda. Så att bära ansiktsmasker är fortfarande NÖDVÄNDIGT för att förhindra oss själva från att få Covid -19 och för att skydda de i vårt samhälle som kan vara sårbara eller i riskzonen."

"I riskfyllda områden som i livliga offentliga parker, sjukhus, mötesrum, platser med många människor eller inomhusområden med mindre luftflöde är det NÖDVÄNDIGT att bära ansiktsmasker. Detta betyder inte att det är obligatoriskt, men läkare råder folk att fortsätta att bära masker i dessa områden.” Weerasak fortsatte.

"För Covid-19-patienter eller högriskpersoner är det "NÖDVÄNDIGT" att bära masker när man vistas med andra människor." Weerasak tillade.

"Nöjesställen behöver fortfarande försiktighetsåtgärder mot Covid-19 eftersom vissa människor smittas av Covid-19. Vi vill vara tillbaka till det normala som tidigare men nu måste vi fortfarande gå sakta steg för steg.” avslutade Weerasak.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.