Phukets folkhälsoavdelning varnar för att klagomål om cannabisrök offentligt kan leda till rättsliga åtgärder

Phuket -

Phuket provinsens folkhälsochef har varnat för att klagomål om offentlig cannabisrök kan leda till rättsliga åtgärder.

Phuket provinsens folkhälsochef Kusak Kukiattikoon sa till The Phuket Express idag, den 23 juni 2022, "Enligt folkhälsoministeriet kan röken som orsakas av att använda cannabis och hampa för rekreationsändamål vara en olägenhet och besvärande för många människor. Någon måste dock anmäla detta till polisen om de upplever att det är besvärande. Om ingen gör en officiell rapport, tekniskt sett kan en cannabisanvändare fortfarande röka.”

"Å andra sidan, om någon gör en officiell polisanmälan, ska den som orsakat rök från cannabis offentligt ställas inför rättsliga åtgärder. Röken från växterna innehåller partiklar som kan orsaka sjukdomsrisk vid inandning som lungsjukdomar, astma och bronkit. Cannabis kan rökas på privata boenden men inte offentligt.” sade Kusak.

Påföljderna för ett besvärande klagomål om cannabis kan innefatta höga böter och till och med fängelse, men det är mer sannolikt att det blir små böter, som liknar ett förseelse i andra länder.

Även om rekreationsanvändning av cannabis starkt avråds och folkhälsomyndigheter fortsätter att säga att det endast bör användas för medicinskt bruk, är det inte tekniskt olagligt för personer över tjugo i privatlivet längre i Thailand, konstaterar The Phuket Express.

Regler och policyer för kontroll av den nyligen avkriminaliserade cannabisen fortsätter att komma ut nästan varje vecka, medan den thailändska regeringen utvecklar en övergripande uppsättning regler.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Bild efter inläggsinnehåll
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.