Phuket Health Chief varnar för att cannabis endast bör användas av legitima medicinska skäl med licensierad läkares godkännande, inte för rekreation

Phuket-

Phukets hälsochef har levererat en offentlig varning om cannabis och säger att det är bättre att endast användas av medicinska skäl. Enligt chefen är cannabis inte bra att använda av rekreationsskäl och potentiellt farligt.

Phuket Provincial Public Health Chief Doctor Kusak Kukiattikoon sa till The Phuket Express, "Som en lag har cannabis förändrats efter den 9 junith, för att bli avkriminaliserad, men vi vill fortfarande att folk använder cannabis av licensierade medicinska skäl endast under vård av en läkare och inte för rekreation."

"Cannabis har många fördelar för medicinska patienter. Om det är nödvändigt att användas, bör det rådas och ordineras av legitimerade läkare. Människor som inte har några hälsoproblem bör dock inte använda cannabis, särskilt för berusning. Det kan finnas några biverkningar eller allergiska reaktioner på dessa personer. Många människor är inte medvetna om att effekterna av cannabis också kan orsaka problem med svarstid, energinivåer och fokus.” Chefen fortsatte.

"När vi äter på restauranger bör vi också fråga dem om de lägger till någon cannabis i maten. Detta är viktigt eftersom vissa människor är allergiska mot cannabis. Vi inspekterar nu restauranger i Phuket för att se till att de sätter meddelanden för att informera om att de har cannabis som ingredienser i maten.” Chefen tillade.

Chefen noterade också att folkhälsoavdelningen letade efter möjliga lagliga sätt att säkerställa att cannabis endast användes av medicinska skäl och inte för rekreation.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goong är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya och Chonburi, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande författare. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.