Phukets största berättelser från den senaste veckan: Tre utlänningar häktade vid domstol, premiärminister Prayut besökte Phuket, musikfestival och mer

Hej Phuket Express läsare och supportrar!

Följande är vårt veckoinslag där vi lyfter fram de bästa lokala berättelserna i vårt område Phuket, från den senaste veckan. Antalet berättelser skiljer sig från vecka till vecka.

Dessa är utvalda och kurerade av vår redaktion och är designade för att våra läsare ska få en snabb "fångare" av viktiga berättelser som de kan ha missat. Vi publicerar många berättelser dagligen och det är lätt att tappa koll på viktiga händelser eller förändringar i vårt område. Vi gör nationella sammanfattningar i en separat artikel, detta är bara de bästa lokala historierna i Phuket-provinsen.

De är inte i någon speciell ordning av betydelse utan ungefär i publiceringsordning. Dessa är från måndagen den 6 juni 2022 till söndagen den 12 juni 2022.

Låt oss komma igång och se vad de bästa lokala historierna var!

  1. Tre utlänningar som påstås vara inblandade i en incident där en rysk kvinna föll till döds från en bostadsrätt i Patong förra månaden nekar fortfarande till alla anklagelser och sitter nu häktade vid Phukets provinsdomstol.

Phukets provinspolischef överstelöjtnant Sermpan Sirikong sa till The Phuket Express, "De insisterar på att bara tala i domstolsprocessen som de har sina rättigheter att göra det."

2. Thailands premiärminister Prayut Chan-O'Cha anlände till Phuket den 6 junith. Han besökte först Phuttha Mongkol Nimit School och gav utbildningsförslag och ett MOU (Memorandum of Understanding) undertecknande för en Partnership School.

Eftersom Phuket är en stor turiststad med många yrken och företag som vänder sig till utländska turister, måste arbetare prioritera sina engelska kunskaper, enligt värdeförslag från Partnership School Project.

Thailands premiärminister Prayut Chan-O'Cha ledde öppningen av Thailand Tourism Congress 2022 på Beyond Resort Kata i Phuket.

Premiärminister Prayut höll ett öppningstal med följande: "För det första var Phuket Sandbox-projektet en framgång som blev en modell för andra länder för att öka turismen och ekonomin.

3. "Rock on the Beach Music Festival" kommer att äga rum denna månad på två av södra Thailands vackraste destinationer – Phuket 17-19 juni och Krabi 24-26 juni.

För Phuket kommer att vara i Dolphin Park på Patong Beach. Det kommer att finnas konserter vid stranden av välkända artister, som Vi Violet, Ink Waranthon och The Parkinson band

4. En treårig flicka dog efter att ha blivit överfallen av sin styvmor och pappa i Chalong.

De åtalas för att ha misshandlat en annan person till döds.

5. En 47-årig man hittades död efter att han enligt uppgift svepts ut i havet av en våg när han fiskade nära en strand i Thalang den 5 junith och hittades nästa dag den 6 junith.

Hans kropp togs upp ur havet vilket tog mer än två timmar.

Det var allt för den här veckan, som alltid tack för ditt stöd!

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Bild efter inläggsinnehåll
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.