Krabi varnar för "flame maneter" på Hong Island

FOTO: MGR Online

Krabi –

Tjänstemän har varnat simmare att vara medvetna om maneter som hittats nära en strand på Hong Island i Mueang Krabi-distriktet.

Igår (12 junith), tjänstemän från Tan Bok Khorani National har varnat för en blomning av möjligen farliga flammaneter på Hong Island i Khao Thong sub-distrikt nära strandlinjen vid stranden.

Chefen för Tan Bok Khorani National Park sa till The Phuket Express: "Dessa små maneter är giftiga och farliga för simmare. De är ungefär fyra centimeter.”

"Om simmare blir stucken av flammaneterna kan de drabbas av svår klåda, smärta med sveda och vissa kan ha allergier med svåra symtom. Om du blir stucken av flammaneten, tvätta omedelbart huden med vinäger.”

"De sköljs till stranden av starka vågor under den här säsongen. Vissa finns på stranden. Vi har försökt hämta ut dem från området.”

"Röda flaggor för ingen simning här placerades i går. Det kan ta ungefär två dagar innan de kommer att tvättas ut från området.”

FOTO: Pudam News

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.