Phuket håller "World Ocean Day" på Patong Beach

Patong, Phuket –

Evenemanget World Ocean Day igår (8 junith) hölls på Patong Beach i Phuket för att uppmuntra människor att hjälpa till att minska havsskräpet och ta hand om världen omkring dem.

Evenemanget öppnades officiellt av ministern för naturresurser och miljö, Varawut Silpa-archa och Phukets guvernör Narong Woonciew. Representanter från mer än 30 länder deltog i evenemanget.

Mr. Varawut uttalade på World Ocean Day, "Årets evenemang är under konceptet 'Revitalization: Collective Action for the Ocean', vilket innebär att återställa havet genom att ta hand om miljön och lösa betydande problem med havsavfall tillsammans."

”Phukets naturresurser är viktiga för att generera inkomster och hjälpa människor i provinsen genom att locka turister till ön. Så vi måste vara mer bekymrade över miljön överlag oavsett om vi är turister, invånare eller ex-pats.” Mr. Varawut uppgav.

Flera havssköldpaddor släpptes också på Patong Beach för att markera World Ocean Day.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Bild efter inläggsinnehåll
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.