Phukets största berättelser från förra veckan: Bangla Road tillbaka till livet igen, PM Prayut besöker Phuket, mask mandat flip flopping och mer

Hej Phuket Express läsare och supportrar!

Följande är vårt veckoinslag där vi lyfter fram de bästa lokala berättelserna i vårt område Phuket, från den senaste veckan. Antalet berättelser skiljer sig från vecka till vecka.

Dessa är utvalda och kurerade av vår redaktion och är designade för att våra läsare ska få en snabb "fångare" av viktiga berättelser som de kan ha missat. Vi publicerar många berättelser dagligen och det är lätt att tappa koll på viktiga händelser eller förändringar i vårt område. Vi gör nationella sammanfattningar i en separat artikel, detta är bara de bästa lokala historierna i Phuket-provinsen.

De är inte i någon speciell ordning av betydelse utan ungefär i publiceringsordning. Dessa är från måndagen den 30 maj 2022 till söndagen den 5 juni 2022.

Låt oss komma igång och se vad de bästa lokala historierna var!

  1. Bangla Road i Patong var återigen full av turister, enligt Patong-tjänstemän, eftersom nöjesställen öppnades lagligt den 1 junist, 2022 efter att ha varit stängt sedan april 2021 och förvandlats till ombyggda restauranger tidigare.                                                                                                   Weerawit Krueasombat, ordförande för Patong Entertainment Business Association, sa till The Phuket Express, "vi är fortfarande oroliga över stängningstiderna och vill att de flyttas från midnatt till minst 2:4, helst XNUMX:XNUMX."

Phukets guvernör den 31 majst, 2022 släppte nya Covid-19-relaterade beställningar som officiellt tillåter nöjesställen att öppna till midnatt från den 1 juni 2022.

2. Thailands premiärminister general Prayut Chan-o-cha besöker Phuket idag den 6 junith, 2022 för Thailand Tourism Congress 2022.

Phuket är värd för ytterligare ett stort turismevenemang denna månad från och med den 6 junith till juni 8th2022

Från 2:45 till 4:00 kommer Prayut att leda öppningen av Thailand Tourism Congress 2022 på Beyond Resort Kata.

3. Phukets guvernör den 2 juni 2022 har avbrutit en order som tillåter avslappnad utomhusanvändning av masker på platser som stränder och parker för att kräva att man MÅSTE bära masker på alla offentliga utrymmen, även om de är bortsett från andra människor.

Undantaget i den tidigare ordern som angav "Vid stränder, offentliga parker och sportarenor med två meters avstånd från andra." har tagits bort.

Tidigare Phukets guvernör den 31 majst utfärdat en order angående nuvarande ansiktsmaskmandat.

4. En obduktion kommer att genomföras för att fastställa dödsorsaken för en rysk kvinna som föll från en bostadsrätt i Patong den 31 maj.st.

Phukets provinspolischef Generalmajor Sermphan Sirikong sa till The Phuket Express, "Vi har försökt att förhöra de tre andra utlänningarna men de samarbetade inte bra. Vi måste vänta på obduktionsresultatet som bevis på platsen för att komma fram till vad som hände med den ryska kvinnan."

Den kungliga thailändska polisens biträdande polistalesman ber allmänheten att följa uppdateringar från officiella källor endast angående en rysk kvinna som föll till sin död från en bostadsrätt i Patong förra veckan.

5. Thailands turistmyndighet (TAT) är glada att meddela att årets upplaga av Thailands ledande B2B-reseindustrimässa, Thailand Travel Mart Plus (TTM+) 2022, kommer att äga rum på den vackra ön Phuket den 8-10 juni.

TTM+ 2022 kommer att hållas på den spektakulära platsen för Angsana Laguna Phuket strandresort som ligger i den världsberömda integrerade semesterorten Laguna Phuket. 

6. En misstänkt narkotikamisstänkt som påstås ha försökt fly från Rawais brottsbekämpande organ har gripits med två metamfetaminpiller efter att polisen sköt ut ett av den misstänktes fordons däck på en trafikerad väg i Rawai-distriktet, Mueang Phuket-distriktet fredag ​​eftermiddag (3 juni).rd).

  Som tur var skadades ingen.

Det var allt för den här veckan, som alltid tack för ditt stöd!

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.