Phuket-tjänstemän inspekterar nöjesställen i Phuket Town

Phuket -

Phuket-tjänstemän inspekterade nöjesställen i Phuket Town i går kväll (2 juni) efter att de enligt lag har fått öppet till midnatt.

Inspektionen vid ett berömt centrum av nöjesställen i Phuket Town runt Nimit Circle (väl känd som Seahorse Circle) leddes av Phukets viceguvernör Pichet Panaphong, Phuket Provincial Public Health biträdande överläkare Mueanprae Boonlom och Phuket City Police.

Phuket guvernör i maj 31st, 2022 släppte nya Covid-19-relaterade beställningar som officiellt tillåter nöjesställen att öppna till midnatt från den 1 junist2022

Viceguvernör Pichet sa till Phuket Express: "Inspektionen var för att säkerställa att nöjesställen har följt folkhälsomätningarna. Till exempel måste alla anställda få minst två doser covid-19-vaccin och underhållningsoperatörer måste kontrollera om deras kunder var vaccinerade."

"Men den övergripande efterlevnaden är bra. De flesta av dem har följt folkhälsomätningar, tillade viceguvernör Pichet.

Samtidigt var Bangla Road i Patong återigen full av turister, enligt Patong-tjänstemän, eftersom nöjesställen öppnades lagligt från den 1 junist efter att ha varit stängd sedan april 2021 och förvandlats till ombyggda restauranger tidigare.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.