Apa fångad efter att ha stört invånare i Thalang, Phuket

Thalang –

En apa fångades efter att ha stört lokala invånare och skadat hus i Thalang.

Direktören för Khao Phra Thaeo Nature and Wildlife Education Center, Mr. Pongchart Chuahom, sa till The Phuket Express i går morse (2 juni), "Vi underrättades från lokalbefolkningen onsdag (1 juni) om en besvärlig apa. Apan störde lokala invånare och skadade deras hus i ett bostadsområde i Pa Klok-distriktet.”

"Vi kom till platsen innan vi kallade på hjälp från Kusoldharm Rescue Foundation i Phuket Town. De skickade djurfångstexperter för att hjälpa till. En manlig makak hittades på taket till ett bostadshus. Räddningsarbetare fångade äntligen den irriterande apan.” Pongchart uppgav.

"Makaken fördes till Khao Phra Thaeo icke-jaktområde och släpptes säkert i djungeln, vilket satte stopp för alla apaffärer." avslutade Pongchart.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fyra år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.