Phukets guvernör släpper order som tillåter nöjesställen att öppna, med villkor

Phuket, Thailand-

  Phukets guvernör i går kväll (31 majst), släppte 2022 nya Covid-19-relaterade beställningar som officiellt tillåter nöjesställen att öppna till midnatt från och med idag (1 junist).

-Barer, karaoke, pubar, nattklubbar, gogos, tvålar, etc kan öppna från och med 1 juni, men måste uppfylla följande kriterier:

  1. Kan öppna med alkoholförsäljning fram till midnatt.
  2. All personal ska vara helt vaccinerad mot Covid-19, inklusive en booster. Om personalen är i "närkontakt" med kunder ska de bära mask. Personalen bör ta ett ATK-test.
  3. Operatörer MÅSTE kontrollera att kunderna är helt vaccinerade, inklusive en boosterdos, innan de släpps in. Kunder i 608-gruppen (över 60, gravida eller i riskzonen) "föreslås" att inte gå till nöjesställen på grund av risken för Covid-19.

Beställningarna träder i kraft idag (1 junist) tills vidare.

Beställningarna, på thailändska, finns nedan.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goong är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya och Chonburi, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande författare. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.