Kata- och Karon-områdena i Phuket kämpar fortfarande med få turister, säger lokala företagare

Phuket-

Kata- och Karon-distrikten i Mueang Phuket-distriktet har inte återhämtat sig som andra områden i Phuket efter att många Covid-19-restriktioner hade lättats, sade lokala företagsoperatörer igår, den 26 maj 2022.

Affärsoperatörer i Kata- och Karon-området sa till Phuket Express: "Många företag i Kata och Karon har stängts ner under de senaste två åren sedan Covid -19-pandemin startade. Många av dessa företag är nedlagda även nu av olika anledningar, som härrör från fortfarande pågående restriktioner kring nattliv eller att de har återvänt till sina hemprovinser under Covid-19 och aldrig återvänt."

"Fler turister kommer till Phuket dagligen men inte i Kata och Karon jämfört med närliggande områden som Patong, som har sett en betydande återhämtning, mycket av det drivs av nattlivet omvandlat till restauranger. Med barer som öppnar lagligt den 1 juni i Phuket förväntar vi oss att Patong kommer att bli ännu livligare men är oroliga för Kata och Karon.” förklarade de lokala operatörerna.

"Konjunkturen i Kata och Karon har inte förbättrats även om många evenemang har hållits för att öka turismen i området. Dessa händelser var bara tillfälliga boosters.” Företagarna och föreningarna uppgav.

“Detta område har vackra stränder som är Kata Beach och Karon Beach. De flesta utländska turister gillar att leka i vågorna och koppla av på stranden när de kommer på besök.” Företagarna lade till.

"Vi behöver mer uppmärksamhet från provinsledare och den thailändska regeringen för att öka turismen i Kata och Karon." Företagare avslutade.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Bild efter inläggsinnehåll
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.