Phukets underhållningsföretag kräver laglig stängning kl. 2

Phuket -

Phukets underhållningsföretag kräver en laglig stängningstid till 2:00.

Ett möte hölls igår (26 majth) i Phukets stadshus ledd av Phukets viceguvernör Arnuparb Yodkwan och presidenten för Patong Entertainment Business Association Mr. Weerawit Krueasombat och andra relevanta tjänstemän och byråer.

Herr Weerawit uttalade vid mötet, "Det är goda nyheter från den 1 junist att nöjesföretag lagligt ska få öppna till midnatt. Men detta kommer fortfarande inte att uppfylla nattlivet turister tillfredsställelse. Stängningstiden måste förlängas lagligt till 2:XNUMX. Utländska turister på semester vill inte kalla det en natt vid midnatt.”

"De flesta turister kommer ut sent på kvällen och börjar sin kväll runt 10:11 eller XNUMX:XNUMX. Om stängningstiden är vid midnatt har de bara en timme på sig att njuta av nattlivet. Om stängningstiden förlängs kommer de att ha mer tid att koppla av och spendera mer pengar, vilket hjälper ekonomin.” Weerawit uppgav.

"Underhållningsföretag kommer att tjäna mer inkomster och de kan anställa fler medarbetare. Så det blir mer sysselsättning också vilket också kommer att stärka ekonomin.” Weerawit lade till.

"Om stängningstiden är vid midnatt kommer de att gå och dricka på Patong Beach ändå eller på gatorna vilket kommer att orsaka mer problem. Om nattlivsturister dricker i områden som kan kontrolleras blir det färre problem.” Weerawit förklarade.

Däremot kommer provinsförvaltningen att föreslå en formell förlängning av stängningstiden för CCSA (Thailands Center for COVID-19 Situation Administration (CCSA). För närvarande, på grund av Covid-19-restriktioner, har CCSA jurisdiktion om stängningstider för nöjesställen.

Efter att Patongs underhållningsföretag är lagligt öppna kommer de att generera minst 10 miljoner baht per natt, sa ordföranden för Patong Entertainment Business Association (PEBA).

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.