Dvärgkaskelot hittades död på stranden på Racha Island, Phuket

Phuket-

  En dvärgkaskelot hittades död på en strand på Racha Yai Island i Rawai i eftermiddags.

Rawais borgmästare Mr. Aroon Solos underrättades av livräddare som är stationerade på Racha Island idag (24 maj) att en val hittades vid Lah Noi Bay på Racha Yai Isand i Rawai sub-distrikt.

Phuket Marine Biological Center kallades för att ta valens kropp, som var en tonårsdvärgkaskelot. Ett skärsår hittades i stjärtänden av valen medan dess hud var torr och blev svart. Valen var två meter lång och vägde cirka 50 till 60 kilo.

En obduktion kommer att genomföras för att hitta den exakta dödsorsaken.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Bild efter inläggsinnehåll
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.