Videoklipp av en 15-årig funktionshindrad flicka som ser ut att bli attackerad av en grupp manliga tonåringar i Phuket går viralt på sociala medier

Phuket-

  Ett videoklipp som verkar visa en 15-årig flicka som lider av polio attackerad av en grupp manliga tonåringar i Phuket har blivit viralt på sociala medier och offrets mamma kräver rättvisa.

Igår (19 majth) lokalpressen meddelades från en 37-årig mamma (The Phuket Express undanhåller hennes namn), "Min 15-åriga dotter som lider av polio attackerades förra månaden av en grupp manliga tonåringar på Rung Hill i Phuket stad. Hon kom hem och berättade om attacken.

"Jag lämnade in en anmälan till Phuket City Police den 22 aprilnd. Polisen identifierade och ringde de manliga tonåringarna och ordnade så att jag träffade dem på polisstationen. Vi försonade oss innan vi kompromissade för att göra ett avtal för att lösa frågan. Vid den tiden hade jag inte sett videoklippet om attacken och var inte ens medveten om att det fanns en video.”

"Jag har precis sett videoklippet den 17 majth. Detta var efter att någon associerad med misshandeln publicerade videon på sociala medier. Videon verkar visa att min handikappade dotter drogs ner från en parkerad motorcykel innan hon blev slagen och smälld av en grupp manliga tonåringar. Hon var på motorcykel med sin manliga vän innan händelsen.

"Jag blev chockad efter att jag visste vad som verkligen hade hänt med min dotter. Det var mycket våldsammare än jag trodde. Som ett resultat av detta har jag lämnat in en polisanmälan för att vidta åtgärder mot dem och avfärda vår tidigare kompromiss och försoning, jag vill att maximalt åtal ska väckas i det här fallet. Vilken sorts man attackerar en funktionshindrad tjej med polio?” Mamman avslutade.

Samtidigt berättade den 15-åriga flickan, vars identitet undanhölls på grund av att hon var minderårig, till The Phuket Express, "De där manliga tonåringarna hävdade att jag utmanade dem till ett slagsmål som inte var sant, jag sa inte något sådant. De bad mig träffa dem på Rung Hill innan de attackerade mig, jag trodde aldrig att en grupp friska unga pojkar skulle attackera en funktionshindrad tjej. De bad mig att kyssa deras fötter och be dem att sluta attackera mig.”

Polisen i Phuket ska enligt uppgift återuppta fallet och utreda händelsen, samt undersöka vem som filmade och släppte videon.

Phuket Express noterar att detta är det andra senaste fallet i Phuket som involverar mobbning och virala videor bland tonåringar som har drivit intensiva diskussioner på sociala medier om hur man ska lösa problemet. För den tidigare berättelsen, klicka här. Den tidigare historien löstes också HÄR.

Slutligen Phuket-tjänstemän pratar om problemet med mobbning här.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Det gick inte att hitta abonnenten, den har förmodligen redan tagits bort. Inga ytterligare åtgärder krävs.

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.