Ung, vild leopardkatt dör tragiskt efter att ha hittats skadad och behandlats i Thalang, Phuket

Phuket -

  En ung, vild leopardkatt har tragiskt gått bort i morse efter att ha fallit av för allvarliga skador i Thalang-distriktet.

Chefen för Khao Phra Thaeo Nature and Wildlife Education Center, Mr. Pongchart Chuahom, sa till The Phuket Express i morse, "Igår (18 maj)th) fick vi leopardkatten från lokala Thep Kasattri-bor. De sa att leopardkatten hittades nära ett staket i Khao Phra Thaeo icke-jaktområde i underdistriktet Thep Kasattri."

”Det var en ung, ungefär tre månader gammal, leopardhankatt som hade skadats. Våra veterinärer gjorde en röntgen på leopardkatten och upptäckte att han hade en bruten nedre ryggraden. Hans två bakben kunde inte röra sig eller svara. Vi gav den här leopardkatten den bästa behandlingen vi kunde." Pongchart uppgav.

"Tyvärr dog leopardkatten tidigt i morse på grund av komplikationer från hans skador och allmän svaghet", avslutade Pongchart.

Phuket Express noterade att leopardkatten är ett vilddjur som har listats som ett skyddat djur enligt lag i Thailand, även om det anses vara ganska vanligt i många områden över hela landet.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.