Minst 6,000 XNUMX turister för att gå med i det kommande Full Moon Party på Pha-Ngan Island i Surat Thani, säger turistoperatörer

FOTO: Inlägg idag

Surat Thani –

  Det förväntas att minst 6,000 16 turister kommer att delta i nästa Full Moon Party på Pha-Ngan Island i Surat Thani-provinsen den XNUMX majth2022

Mr. Tawit Somwang, presidenten för Rin Beach turistoperatörer berättade för TPN mediareportrar, "Denna kommande Full Moon Party kommer att vara under konceptet "Back to the Roots". Vi räknar med att cirka 6,000 7,000 till 10,000 16 turister kommer att ansluta sig till festen. Det kommer dock inte att vara fler än 14 XNUMX turister eftersom det fortfarande är lågsäsong och det finns fortfarande några vägspärrar för internationell turism som Thailand Pass som avskräcker vissa potentiella besökare. Nästa fulla fest efter den XNUMX maj blir nästa månad den XNUMX junith. "

Nantawan Siripokkapan, chefen för Thailands turistmyndighets Surat Thani-kontor sa till associerade thailändska medier: "Under denna långa semester från den 13 majth till maj 16th Det är 53,541 36,721 turister som besöker Surat Thani, varav 16,820 XNUMX är thailändare och XNUMX XNUMX är utlänningar."

"Bokningspriserna för hotell och resorter ligger på 39.76 procent vilket är cirka 2.61 dagar. Den totala inkomsten blir cirka 484.77 miljoner baht varav 295.32 miljoner baht kommer från thailändska turister medan 189.45 miljoner baht kommer från utländska turister. Varje person spenderar cirka 3,145.49 3,797.51 baht för thailändska turister och XNUMX XNUMX baht för utländska turister." Nantawan uppgav.

"Många faktorer som lockar turister till Surat Thani är turismevenemang och kampanjer som "Spela golf på Surat" och "Amazing Surat på rea". Kända evenemang och turistplatser är Full Moon Party på Pha-Ngan Island, Tao Island (Nang Yuan Island), Ratchaprapa Dam (Chaew Lan Dam) och Khao Sok National Park." Nantawan lade till.

"Det finns cirka 15 till 17 flyg till Samui Island och 10 till 12 flygningar som för närvarande går regelbundet till Surat Thani. Vi har utökat fler färjor och motorbåtar från Samui Island till Pha-Ngan Island, katamaran från Chumphon till Tao Island och Samui Island till Tao Island", tillade Ms. Nantawan.

TPN-media noterar att under Covid-19 förutspådde vissa kritiker att fullmånefester aldrig skulle återvända efter Covid-19, men de verkar ha visat sig ha fel när festerna återupptogs och ökade närvaro varje månad.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.