Royal Thai Navy räddar fiskare och besättning när båten kantrar i Phang Nga

Phang Nga –

  En fiskare och hans besättning har räddats av Royal Thai Navy efter att fiskebåten kantrade i Phang Nga, norr om Phuket i morse (13 maj)th).

Den kungliga thailändska flottan med säte i Phang Nga meddelades av en lokal fiskare klockan 5:55 att hans fiskebåt var på väg att kantras i Kura Buri-distriktet nära Mu-Ko Surin nationalpark.

Klockan 7:00 närmade sig den kungliga thailändska marinen och räddade fiskebåten som heter 'Chock Preecha 2'. Fiskebåtskaptenen, som heter Mr. Amornwit Rakwongthaim, var med två thailändska båtbesättningsmedlemmar och två Myanmars båtbesättningsmedlemmar.

Amornwit berättade för The Phuket Express: "Mycket havsvatten kom in i båten som hade gått sönder den elektriska generatorn. Vattenpumpen kunde inte ta bort vatten från båten. Vatten fortsatte att rinna in i fartyget och jag var rädd att det skulle kantras när vi sjönk lägre och lägre.”

Klockan 9:15 tog den kungliga thailändska flottan bort allt vatten från fiskebåten och den elektriska generatorn fungerade. Båtkaptenen och hans båtbesättning kom säkert till land.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.